11 Tahun Menikah, Alhamdulillah Siti Nurhaliza Hamil Anak Pertama

Konfrontasi - Kabar bahagia datang dari penyanyi Siti Nurhaliza. Setelah menikah selama sebelas tahun dengan Datuk Seri Khalid, dia kini tengah mengandung anak pertama.

Kabar bahagia itu disampaikan Siti dalam akun Instagram miliknya @ctdk, Jumat (13/10/2017). ‎Dia mengunggah foto tengah memegang perutnya yang membuncit.

Dalam keterangan foto, Siti menjelaskan, telah mengandung empat bulan. ‎Keputusan untuk mengumumkan mengenai kehamilannya sudah dibicarakan dengan sang suami.

"Setelah melalui fasa dan tempoh tertentu, saya dan suami mencapai kata sepakat untuk mengumumkan kepada anda semua bahawa saya sedang hamil empat bulan," tulis Siti.

Karena mengandung, pelantun lagu Bukan Cinta Biasa itu memutuskan untuk rehat sejenak dari dunia hiburan. Menjaga kandungan menjadi fokus utamanya saat ini.

"Alhamdulillah, tiada kata yang dapat menggambarkan rasa syukur dan gembira karena Allah memberikan kurniaan yang telalu agung ini selepas 11 tahun kami bersabar. Inilah juga menjadi sebab utama kenapa saya memilih untuk berehat kerana kandungan dan bayi ini menjadi keutamaan saya," tulis Siti lagi.

Alhamdulillah, moga Allah mempermudahkan segalanya dan saya bersyukur segalanya berjalan lancar pada malam ini. Terima kasih di atas doa-doa anda selama ini dan Alhamdulillah, Dimakbulkan Allah pada tahun ke 11 perkahwinan kami. Ini adalah sebahagian daripada petikan kenyataan saya. PERTAMANYA, SETELAH MELALUI FASA DAN TEMPOH TERTENTU, SAYA DAN SUAMI MENCAPAI KATA SEPAKAT UNTUK MENGUMUMKAN KEPADA ANDA SEMUA BAHAWA SAYA SEDANG HAMIL EMPAT BULAN. ALHAMDULILLAH, TIADA KATA YANG DAPAT MENGGAMBARKAN RASA SYUKUR DAN GEMBIRANYA KERANA ALLAH MEMBERIKAN KURNIAAN YANG TERLALU AGUNG INI SELEPAS 11 TAHUN KAMI BERSABAR. INILAH JUGA MENJADI SEBAB UTAMA KENAPA SAYA MEMILIH UNTUK BEREHAT KERANA KANDUNGAN DAN BAYI INI MENJADI KEUTAMAAN SAYA. 2. TUJUAN SAYA MEMBUAT PENGUMUMAN DAN PENJELASAN INI JUGA ADALAH SUPAYA PIHAK YANG BERURUSAN DENGAN PENGURUSAN SAYA, SNP MEMAHAMI KEADAAN SAYA YANG TIDAK DAPAT MEMENUHI SEBARANG UNDANGAN SEJAK BEBERAPA BULAN LALU DAN JUGA UNTUK SUATU TEMPOH PADA MASA DEPAN. SUKA UNTUK SAYA KONGSI RASA SYUKUR DAN GEMBIRA KERANA SAYA MASIH DIBERI MENERIMA UNDANGAN UNTUK MENGADAKAN KONSERT, PERSEMBAHAN, KEMUNCULAN DI TELEVISYEN DAN RADIO SERTA MENJADI JURUCAKAP KEPADA PELBAGAI PRODUK. SAYANG SEKALI, KEBANYAKANNYA TIDAK DAPAT SAYA PENUHI. BAGAIMANAPUN, SAYA JUGA HARUS MELUNASKAN BEBERAPA TUGASAN JUGA SELEPAS INI YANG BERSESUAIAN DENGAN KEADAAN SAYA. 3. SEMOGA DENGAN PENJELASAN SAYA INI, SEGALA TANDA TANYA DAN DESAS DESUS SELAMA INI, TELAH TERJAWAB KERANA SAYA MEMUTUSKAN UNTUK BEREHAT DISEBABKAN OLEH KEHAMILAN SULUNG INI.

Sebuah kiriman dibagikan oleh Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk) pada

Tujuan Siti membuat pengumuman mengenai kehamilannya, karena dia kerap mendapat undangan bernyanyi. Namun, undangan itu harus dia tolak.

Meski begitu, Siti tetap berusaha profesional. Perempuan 38 tahun itu memastikan akan menyelesaikan pekerjaan ‎yang telah menjadi kewajibannya.

"Bagaimanapun, saya juga harus melunaskan beberapa tugasan juga selepas ini yang b‎ersesuaian dengan keadaan ini. Semoga dengan penjelasan saya ini, segala tanda tanya dan desas desus selama ini telah terjawab, kerana saya memutuskan untuk berehat disebabkan oleh kehamilan sulung ini," tulis Siti. (jp/mg)

 GULIRKAN KE BAWAH UNTUK MELIHAT ARTIKEL LAINNYA